Tvrtka: Hiper d.o.o.
 
Adresa: Miškova 13, Kuče,
10419 Vukovina
 
Telefon: +385 (1) 55 15 571
Fax: +385 (1) 625 1761
E-Mail: info@hiper.com.hr
 
Mario Josić
Mobitel: +385 (91) 754 9036
 
Miroslav Grgić
Mobitel: +385 (91) 614 9036

 

Saune

Saune i parne kupelji

Boravak u sauni jedan je od najprirodnijih i najzdravijih načina za održavanje zdravlja i ljepote tijela. Naizmjenično višekratno izlaganje vrućini i hladnoći odličan je trening za krvožilni sustav, a pored toga je, zahvaljujući svojim učincima, nedvojbeno preventivno sredstvo protiv oboljenja dišnih puteva. Uz to, boravak u sauni pospješuje znojenje i odličan je način za čišćenje pora te istovremeno ubrzava obnavljanje kože.

Iako današnji modeli tipskih sauna i kabina po pitanju dimenzija, uređenja i opremljenosti odgovaraju gotovo svim postavljenim zahtjevima, izrada po mjeri ponekad je jedini način da u predviđeni prostor ugradite željenu saunu.

U ponudi smo obuhvatili asortiman finskih sauna, infracrvenih kabina i parnih kupelji. Konstrukcije izrađujemo po mjeri koristeći kvalitetne materijale pridržavajući se tehnoloških smjernica i pravila struke dok po pitanju opremanja  nudimo veliki asortiman opreme europskih proizvođača  EOS, TYLO i HARVIA.

Prednosti sauna i kabina izrađenih po mjeri:

  • Maksimalno iskorišten prostor predviđen za ugradnju
  • Optimalno i po Vašoj želji uređen prostor unutar kabine s mogućnošću izbora opreme i detalja završne obrade
  • Mogućnost kombiniranja vrste i uzoraka materijala unutar i izvan kabine
  • Izgled i uređenje kabine u cijelosti ovisi o kreativnom pristupu obiju strana

Finska sauna

Finska sauna je manja prostorija obložena drvetom s karakteristikama visoke temperature i male vlažnosti zraka. Unutar kabine se nalazi peć na struju s električnim grijačima, snage prema volumenu kabine, koji zagrijavaju vulkansko kamenje poslagano poviše grijača. Duž zidova, najčešće u dvije razine, postavljene su klupe za sjedenje ili ležanje. Temperatura u sauni je oko 80 – 100 Celzijevih stupnjeva, a vlažnost zraka od 5-15%.
Zbog visoke temperature boravak unutar saune ograničen je na max. 15 minuta, a preporučeni boravak je 8 do 12 minuta u 3 ciklusa s odmorom i rashlađivanjem hladnom vodom između ciklusa. Posjet sauni potiče cirkulaciju, oslobađa napetost i uzrokuje obilno znojenje.

Bio sauna

blaža verzija finske saune s povećanom vlagom koja se preporuča svim korisnicima koji teško podnose suhi zrak i visoku temperaturu finske saune. S temperaturom oko 60 C i kontroliranom količinom vlage od oko 55 % predstavlja posebno nježnu i ugodnu klimu za opuštanje i osjećaj ugode. Generator pare omogućuje upuštanje pare unutar saune od drvene konstrukcije, a para se oplemenjuje mirisom eteričnih ulja. Preporučeni boravak unutar bio saune je 15-20 min.Poslije svakog tretmana preporuča se “hlađenje” kao i kod finske saune.

Infracrvena kabina

uglavnom drvene konstrukcije, manjih dimenzija s kapacitetom do 3 osobe. Infracrvene saune starije generacije su imale grijače na vanjskoj površini zida dok infra saune nove generacije imaju grijače integrirane u zidove. Blago, ljekovito znojenje počinje već pri ugodnoj temperaturi od 35°C kada započinje proces detoksikacije tijela, progrijavanje mišića, uklanjanje reumatskih bolova, poticanje krvotoka i rada srca. Zbog svoje blage klime preporuča se svima koji moraju izbjegavati ostale saune.

Parne kupelji

Temelj parne kupelji čini parni generator, smješten izvan kabine, koji proizvedenu paru upuhuje putem cjevovoda unutar kabine. Kabine su obložene keramikom ili kamenom, a standardna oprema su grijane klupe i kupolasti strop najčešće ukrašen zvjezdanim nebom. Temperatura u parnoj kupelji kreće se između 45 i 55 Celzijevih stupnjeva uz maksimalnu vlažnost do 100 %. Visoka vlažnost unutar kupelji i udisanje mirisa prirodnih eteričnih ulja pozitivno utječe na disanje i potiče blago znojenje čime se pospješuje oslobađanje otrovnih tvari iz organizma. U takvom prostoru preporučljivo je trajanje posjeta od 10 do 20 minuta, nakon čega bi trebalo uslijediti tuširanje mlakom vodom i odmor od najmanje 20 do 30 minuta. Posjet takvoj sauni poboljšava cirkulaciju, otvara pore te čisti kožu.